Westfield Cup compenseert C02-uitstoot voor tweede jaar op rij 

Go! Makelaars, hier te zien op de rolkooi, sponsort dit jaar de CO2-compensatie voor de Westfield Cup.

1 augustus 2022 – Mensen vragen ons wel eens of we wat te compenseren hebben. Hebben we inderdaad. En doen we ook al een tijdje.

Racen is het mooiste wat er is. Punt. En om ook in de toekomst driedik de Tarzanbocht door te kunnen met een toefje overstuur, denkt de Westfield Cup vooruit. De Cup moet dus duurzaam worden. Eerste stap: uitgestoten CO2 compenseren. Je moet ergens beginnen. Compenseren doet de Westfield Cup via de Utrechtse Stichting Trees For All.

Uitgaande van 9 racedagen en 3 testdagen, stoot een Westfield zo’n twee ton CO2 per seizoen uit. Bij een cup met gemiddeld 25 auto’s praat je dan over ruim 50 ton op jaarbasis. Trees For All heeft uitgerekend dat ter compensatie 176 groene vrienden de grond in moeten. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Zoals zoveel onderdelen van de Cup kent ook de CO2-compensatie een enthousiaste sponsor. Dit jaar is dat Go! makelaars uit Deventer en Ommen. Past goed bij ze, met hun prachtig groene logo.

De Westfield Cup compenseert z’n uitstoot dus via Trees For All, een organisatie die al meer dan 20 jaar bestaat. De missie: wereldwijd bestaande bossen herstellen en nieuwe bossen planten. De duurzame bosprojecten vind je van Overijssel tot Mexico. In totaal plantten ze al bijna 7 miljoen bomen. Trees for All is een erkende stichting met CBF-erkenning en ANBI-status.