Kleine verschillen en pizza in de Westfield Cup

Met drie nieuwe rijders werkte de Westfield Cup op 10 juli zijn vierde event van het seizoen af. Na Zandvoort, Assen en Meppen keerde een veld van 26 snelle sigaren terug naar de duinen. De Cup verwelkomde de racende familie Hamilton en Cape Meijer: leuk! De Westfield Cup heeft naast twee racende vader-zoon combo’s nu twee setjes racende broers in de gelederen. En potjandorie, er werd serieus om de knikkers gereden, daar in Zandvoort. 

Willem vriend won twee van de drie races, nam de bokaal met nummer 1 mee naar huis én mocht als eerste een welverdiende punt van de speciaal ingevlogen pizzabakker il Calderone naar binnen werken. Inclusief zo’n lekkere, koude Moretti! 

De dag was er eentje met minimale verschillen: 1 duizendste (!) in een super strakke kwalificatie en 9 duizendsten tussen de nummer 1 en 2 bij de eerste race. Daarnaast had de Westfield Cup de primeur van een familiepodium. Max van der snel was de snelste tijdens de afsluitende race van de dag en werd daarmee tweede overall. Vader Mark van der Snel had het afstellingslicht gevonden en reed pardoes richting P3. Mooi gedaan mannen, het moest er een keer van komen met zo’n naam. 

“Het was weer een zeer geslaagde dag”, aldus winnaar Willem Vriend. “Het was glad en daardoor maakte iedereen wel een foutje. Er gebeurde van alles, in race drie ging ik zelf ook nog even de grindbak in. Mooi dat Mark er dit event ineens bij was aan de kop, hij heeft enorme stappen gemaakt en de snelheid gevonden. Net als Eric Sliphorst trouwens en Jan Frensch. Mark haalde me op een gegeven moment in en reed toen gewoon aan de leiding. Maar gelukkig kon ik hem uiteindelijk voor blijven. Leuk ook weer, hoe we de dag samen hebben afgesloten met die Italiaan en een biertje!”

Dus … op naar het geweldige Anneau du Rhin in Noord-Frankrijk, midden September. Een prachtig baantje, lekker weer en een goede bbq wachten de Westfield Cup aldaar. En wellicht weer zo’n enorme wolkbreuk, zoals in ’21. We hebben er zin in!