9 oktober: Kijk Jan shinen op Zandvoort

Het zesde event van 2022 bracht Westfield Cup veteraan en autowas-magnaat Jan Frensch een – komt de woordgrap – glansrijke overwinning. De 64-jarige Hagenees is bezig aan zijn vijftiende (!) seizoen in de cup en heeft de snelheid weer helemaal gevonden. Voor het eerst sinds 2008 stond hij weer te glimmen op het podium: “Helemaal kicken!”

Trouwe volgers weten het: de Westfield Cup is close racen. Ook op 9 oktober was het weer raak. Frensch: “Ik heb het niet cadeau gekregen!” Kijk maar naar de cijfers: race 1: top 5 binnen 4,6 seconden. Race 2: top 5 binnen 4,4 seconden. En race 3; top 5 binnen 0,85 (!) seconden. Frensch wist echter prima raad met de hoge druk, droogde de concurrentie af, won race 1 en 3 en claimde de eindoverwinning. Frensch: “Het loopt dit hele jaar al goed. Ik zat altijd wel in de top vijf maar vandaag lukte alles. Vandaag was om door een ringetje te halen.”

En dat terwijl de dag voor Frensch, ook beheerder van het spectaculaire Youtube kanaal van de Cup, matig begon. “Ik was met P6 in de kwalificatie gewoon teleurgesteld. De auto liep als een tierelier, dus ik dacht: dat is de top 3. Maar er wordt zo hard gereden, het was slechts P6. Tijdens de races wilde ik vooral aanhaken bij de top en dat lukte steeds beter! Op een gegeven gingen ze foutjes maken, en toen was het bingo.”

Vooral de eerste race van de dag wordt beschouwd als een instant-klassieker in de Westfield-wereld. Kijk zelf anders even hoe vijf auto’s het aan de lopende band met elkaar aan de stok hebben. Geluid hard en bekijk dat filmpje!