Westfield Cup 2022: we hebben een winnaar!

De Westfield Cup wipte de grens over bij Eindhoven en streek neer in het Belgische Zolder. Max van der Snel won daar het zevende event van het jaar, Willem Vriend stelde voortijdig het kampioenschap veilig. Lekker gereden, heren!

De routinier versus het jonge talent, dat was kortgezegd de strijd in de Westfield Cup dit seizoen. Ofwel: Willem Vriend (racenummer 71) versus Max van der Snel (62). Op het Circuit van Zolder verdeelden de heren de buit tijdens het voorlaatste event van het jaar. Max de dagzege, Willem de cup met de grote oren. 

“Max was ontzettend snel dit jaar”, complimenteert een glunderende Willem zijn grootste concurrent. “Ik heb heel erg bekeken gereden. Vaak reed ik samen met Max weg en konden we de punten verdelen.” Nou, dat is een beetje te bescheiden, Willem! Van de 24 races stond hij er 22 op het podium, waarvan 10 keer op het bovenste treetje. We hebben hem welgeteld op 1 spinnetje kunnen betrappen. Willem: “En vergeet niet dat MDM voor mij de auto elke race fantastisch heeft neergezet. Ik heb nul problemen gehad!”

Van links naar rechts: kampioen Willem Vriend, Westfield Rijdersvereniging-voorzitter Sander Dullaart, eventwinnaar Max van der Snel en de man op P3, Ronald Lenters. De Belg in de groene trui hoort er niet bij.

“Dit jaar moest het weer gebeuren”, blikt de eigenaar van Van Wezel Accountants terug op het seizoen. “Ik ben vier keer eerder kampioen geweest, maar dat is alweer een paar jaar geleden. Er wordt gewoon kneiterhard gereden tegenwoordig! We hebben allemaal data en die delen we. Sander, Lex en vooral Max dus waren dit jaar ijzersterk. Max had op een gegeven moment pech met zijn remmen, dus toen waren zijn kampioenskansen verkeken.”

Stoppen op je hoogtepunt dan maar? Willem: “De Cup is plezierig, we hebben goede preparateurs en de sfeer onderling is gewoon goed. Geen haat en nijd. Er liggen allerlei leuke plannen voor 2023, zoals een relatiedag, dus ik heb er nu al zin in!”