Hooggeëerd publiek!

De Westfield Cup gaf een fraaie show weg tijdens de Paasraces op het circuit van Zandvoort. Dennis de Groot was supersnel, Sander Dullaart en Ronald Lenters zaten er dicht bij, maar uiteindelijk ging Willem Vriend er als de spreekwoordelijke haas met de eerste prijs vandoor. 

Na een lange winter en een zeiknatte testdag eind maart was het eindelijk zover: de Westfields mochten weer ‘de wei in’ op 9 april. Het werd een memorabel event, met veel publiek en races die het kippenvel op de armen toverden. “Topdag, megadag, gruwelijk genoten, mooi!, ultra-close racen, superfair en sensationeel”, was de conclusie in de Westfield rijdersapp. Nu blinken coureurs meestal niet uit in zelfreflectie, maar hier hadden ze een punt. Kijk zelf maar eens naar Race 3.

Het begon al tijdens de kwali: vier auto’s binnen een halve seconde. Dennis de Groot maakte vervolgens een abominabele start vanaf pole, maar reed alsnog het hele veld voorbij: WOW. Zelfs regerend kampioen Vriend had er geen antwoord op. Tweede race: slechte start De Groot, paranormale start Vriend (voor het licht weg, straf), knokken-knokken-knokken en Dennis die wederom een maatje (komt-ie:) te Groot was voor de rest.

De Groot’s slechte starts waren de voorbode van een groter bakprobleem, hij viel uit in race drie. Waarna Dullaart, Lenters en Vriend er eens voor gingen zitten. “Race drie was het grote cadeau van de dag”, vond latere winnaar Vriend. “Het was hakken en zagen met Sander en Ronald, stuivertje wisselen, slipstreamen. We zaten continu vlak voor, achter en naast elkaar, tot ik vlak voor het eind een gaatje kon slaan dat ze niet meer dichtgereden kregen.” En zo was het precies. Waarbij Eric Sliphorst zich op het laatst nog bij de kopgroep meldde. Hij verschalkte Ronald Lenters uiteindelijk met een duizendste verschil aan de meet voor P3. Lekker, Eric!

Willem Vriend, inmiddels vijfvoudig kampioen, nam dus de winnaarstrofee mee naar huis. Vriend: “Eind vorig seizoen dacht ik: wil ik er nog wel een keer vol voor gaan? Maar die zin is helemaal terug. Als je weer in die auto zit, de helm opzet en het vizier dichtklapt, dan is het allerleukste toch om dat wedstrijdje te winnen. En we hebben met veel plezier gereden, met vrienden en familie erbij en veel publiek. Het was een geweldige dag met een prachtige finale.”

V.l.n.r. Boris Wintermans, Roel Greijmans, Lex Peters, Richard Heling, Ronald Lenters en op de voorgrond Willem Vriend.