Racen in de Westfield Cup 2021

Racen volgens klassiek recept, met je billen enkele centimeters boven het asfalt. Elke zandkorrel voel je in het stuur, elk zuchtje wind polijst je helm. Zelfs als je geen vrije tijd hebt, moet je dit ooit in je leven doen, racen in de Westfield Cup. Dan ga je vanzelf andere prioriteiten stellen.

De Westfield Cup gaat in 2021 al weer haar 14ᵉ raceseizoen in! Dat zegt natuurlijk een heleboel! Vanaf de 1e race in 2008 zijn er een aantal dezelfde deelnemers die nog steeds racen in de snelste Cup van de DNRT. En ieder jaar zijn er coureurs die weer herintreden. En ieder jaar komen er weer nieuwe coureurs – ook uit andere klassen – bij… De WestfieldCup is als een echte diva…. je kunt er even “boos “ op zijn maar uiteindelijk kun je niet meer zonder! Het veld is een bonte schakering van rijders die fair maar veilig op de limiet willen racen!

De Westfield Cup Racers zijn serieuze maar vooral veilige Circuit Racers!

De Westfield Cup Racers hebben een bewezen frame en een formidabele kooiconstructie. De rijder zit in de racestoel vastgesnoerd met een 6-punts racegordel. De auto is als het ware een stalen jas die je aantrekt! Hierdoor is het sensationele close-racen mogelijk zonder het nemen van onaanvaardbare risico’s.

De Cup Racers leveren een identiek gerold en officieel verzegeld motorvermogen van 180 PK, wegen 580 kg droog en met coureur is het minimale gewicht vastgesteld op 670 kg. Alles is reglementair vastgelegd en wordt bewaakt door de Technische Commissie van de DNRT. Rijders moeten het onderscheidende vermogen op de baan laten zien!

Sensationele PK/Gewichtsverhouding met een zéér aantrekkelijk prijskaartje!

De gunstige pk/gewichtsverhouding van 3,3 kilo per pk garandeert rondetijden van ruim onder 2 minuten op Zandvoort! Het baanrecord staat nu op 1,56.7 en wordt vermoedelijk in 2019 wederom scherper gesteld! Dat is pas echt racen met reëel racebudget!
Goedkoop racen bestaat niet! Maar de Westfield Cup biedt een Prijs/Prestatie verhouding die bijzonder aantrekkelijk is. Je bepaalt helemaal zelf of je een Westfield in race set-up voor rond de € 12.500,- gebruikt koopt of dat je ‘m huurt voor rond de € 1.500,- per race evenement. En als je met z’n tweeën rijdt dan is het een eenvoudig rekensommetje….

De leukste merkencup van Nederland!

Op de baan wordt voor elke centimeter gestreden, maar naast de baan heerst een gemoedelijke sfeer onder de rijders. In 2019 wordt de raceagenda wederom weer geweldig: maar liefst 7 race evenementen met een kwalificatie en minimaal 3 races per evenement! Zandvoort, Assen, Zolder en misschien wel weer – de droom van iedere F1 coureur – Spa Francorchamps! In 2018 waren er 33 Westfield Cup rijders die de Eau Rouge met het Pedal to the Metal hebben genomen! De uitnodiging voor 2019 hebben we al mogen ontvangen…

In 2019 wordt ook het succesvolle hospitality concept uit 2018 wederom verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd in samenwerking met Bernie’s Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort. Dus al jouw gasten zitten absoluut 1e rang. De saamhorigheid tussen de coureurs en fan’s is gemaximaliseerd door een reeks van 8 tot 10 aangesloten pitboxen die plaats bieden aan alle preparateurs/raceteams. Wat een pitwalk…

Referenties

Het maakt niet uit welke gastrijder met de Westfield racet, na een dag gummen komen ze allemaal met een grote grijns uit de auto. Jan Lammers, Donny Crevels, Melroy Heemskerk, Marth de Graaf en Frans Vörös gingen je al voor en de enthousiaste reactie van Lammers zegt genoeg: “Deze auto is zo ontzettend leuk om mee te rijden, ik heb er van genoten!” Dus kom op en probeer het zelf een keer!

Waar wacht je nog op?

Enthousiast geworden en wil je meer weten? Wie organiseert al deze fun? Dat is de Westfield Rijdersvereniging, in samenwerking met het DNRT. Tijd voor iets nieuws? Iets wat je – diep in je hart – eigenlijk altijd al hebt willen doen? Een verslavende hobby waar je vóór, tijdens en ook nog ná een evenement de adrenaline voelt stromen? Dan wordt het tijd voor de Westfield Cup! Er komen voor zijn 2019 weer een beperkt aantal 100% geprepareerde Cup Racers beschikbaar! De jaarlijkse testdag is altijd in het 1e kwartaal. Dus hou deze site maar ook onze FaceBook pagina in de gaten.

Op deze pagina zie je een overzicht van preparateurs die Westfield Cup Racers te koop/te huur aanbieden die 100% “Ready To Race” zijn. Neem vrijblijvend contact op met een preparateur naar keuze en laat je overtuigen! Ga met ons in de WestfieldCup 2019 racen! Welkom bij de Westfield Cup: De leukste merkencup van Nederland!

.