NIPTE DRIESLAG VOOR WILLEM VRIEND op Assen

Het vijfde evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016 is een overwinning geworden voor Willem Vriend. MB Motorsport pakte met Lex Peters wederom plek twee met Hans Wellink op de derde positie in het door Recruitee mogelijk gemaakte evenement.

De tijdtraining vervulde een dubbele functie. Niet alleen zou het de startopstelling bepalen, het gaf de rijders gelegenheid zich het circuit weer eigen te maken. Lang leek Ronald Lenters naar zijn eerste pole te rijden, maar met een ultieme ronde pakte Willem Vriend de eerste positie met een voorsprong van 0,026 seconden. Lex Peters tikte aan als derde.

Ronald Lenters pakte bij de kop de start met Jarno Iprenburg, Willem Vriend en Lex Peters in zijn kielzog. Nadat Vriend Lenters voorbij kwam kon de eerstgenoemde wegrijden van het strijdende trio Peters, Iprenburg en Lenters, om zo de race te winnen.

In de tweede race zette de top vier heren het gevecht even vrolijk door. Ronald Lenters maakte een klein foutje, waarna Vriend, Peters en Iprenburg streden om de overwinning. Vriend won, voor Peters en Iprenburg; maar het overschrijden van de baanlimiet door Peters schonk Iprenburg plek twee.

De derde race van de dag bracht de kreet ‘close racing’ wederom in praktijk. Peters nam de kop, maar Vriend was gedurende de race nooit meer dan een halve seconde van hem verwijderd. Bij de finish besliste 0,048 in het voordeel van Vriend. Ronald Lenters reed een uitstekende race, van achteraan de grid vocht hij zich naar plek drie.

Drie races, alle drie gewonnen. Zeggen dat Willem Vriend met overmacht het evenement won doet de heroïsche gevechten tussen de rijders geen recht. Lex Peters pakt de tweede plaats voor de degelijk rijdende Hans Wellink. Podiumsponsor Van Wezel Accountants had zich geen mooiere ceremontie kunnen wensen. Na verrekening van de schrapresultaten leidt Vriend in het kampioenschap met vijf puntjes voorsprong op Peters. Iprenburg blijft een gevaarlijke outsider voor de titel.

Het volgende en laatste evenement op de kalender van de Leyton House Westfield Cup is op 13 oktober op het Belgische circuit van Zolder.