fbpx

Never a dull(aart) moment

Saai was het nooit, maar Willem Vriend domineerde tot nu toe de NTS Westfield Cup 2023. Sander Dullaart maakte een einde aan die hegemonie tijdens het juli-event op Zandvoort.

Zelfde baan, zelfde rijders, zelfde auto’s en dus … een andere winnaar! Zo zie je maar: het is altijd spannend in die geweldige NTS Westfield Cup. Het juli-event, gesponsord door Witteveen Mobiliteitsgroep, ging naar een blije Sander Dullaart: “Het was lang geleden, dus erg lekker om weer te winnen!” En dat op een dag met rare omstandigheden; het asfalt was koeler dan de buitentemperatuur deed vermoeden en het begon te regenen op de startgrid van race drie.

Sander Dullaart (12), Ronald Lenters (77) en Willem Vriend (71) waren zeer aan elkaar gewaagd.
Mies van Grunsven (38) voor Yves Depuys (47), Willem Vriend (71), Dirk Bonenkamp (4), Sergey Kuks (45), debutant Lennart Hiemstra (20), Ralf Dennissen (99) en debutant Nick Vanlommel (10).

Nieuwe gezichten

De NTS Westfield Cup begroette weer nieuwe rijders. Er was een warm welkom voor Nick Vanlommel, de tweede Belg in de Cup (er rijden ook een Rus, een Fries en een Fransman mee). Hij was meteen ook podiumsponsor met zijn prachtonderneming Camperverhuur.be. Daarnaast debuteerde Lennart Hiemstra. “Leuk dat er weer nieuwe gezichten bij waren. Worden we vrolijk van!”, aldus Dullaart, tevens voorzitter van de Westfield Rijdersvereniging. 

Nieuwkomer Nick Vanlommel bestuurt normaal campers. Niks van te merken, het tempo zat er goed in!

Rookgordijn

Racen in de NTS Westfield Cup: het staat garant voor spektakel. Dullaart: “Ik startte als derde, kon aanhaken, en bij de eerste slipstream nam ik Willem Vriend en Ronald Lenters in één keer te grazen. Mooie dummie en toen hop, in één keer er voorbij.” Achter Dullaart ontstond een gepeperd duel tussen Ronald en Willem, hij bekeek het vanuit zijn spiegels. “Ze zaten te ver achter me voor een goede slipstream. Ronald verslikte zich op een gegeven moment en schoot met vier rokende banden de Tarzan voorbij. Dat eindigde in de kattenbak (grindbak, red.) voor Willem. Daarna kon ik de boel uitrijden. Winst! Mooi!”

Zo zien we Willem Vriend niet vaak.

De laatste ronde …!

Het geldt in de kroeg maar ook in de racerij: de laatste ronde kan verraderlijk zijn, zeker als er toch nóg ééntje volgt. Vertrekkend van pole en met Willem op de laatste startrij, rekende Dullaart zich rijk in race twee. “Ik lag op kop, zag nog 1 minuut 21 op de klok, dus ik dacht: mooi, die is in de tas.” Verkeerd gedacht, meneer de voorzitter: er kwam nog een hete ‘last lap’ achteraan! “Ronald slipstreamde me daarin voorbij en kneep me af, waardoor ik een exit verknalde, Lex kwam vervolgens langszij en ook Willem haalde me nog in. Ik was echt heel pissig, ik dacht dat ik al gewonnen had!”

Drie-dik door de Tarzan. Zo werkt dat in de NTS Westfield Cup.

Natje en een droogje

En toen die halfnatte race drie. “Het begon op de startopstelling te druppelen. Gaaf!”, aldus Dullaart. ”Dan weet je dat het onvoorspelbaar wordt, omdat je geen idee hebt waar de grip ligt.” En onvoorspelbaar werd het. “Soms reed je een regenlijn en had dat helemaal geen zin, dan was het dus toch droog. En dan werd het ineens weer even nat. We moesten even wennen aan de glibberigheid, maar daarna was het stuivertje wisselen met Willem. Superleuk, heel dik racen, we kwamen allebei heel happy de auto uit.” De afwisseling tussen nat en droog werd vervolgens voortgezet in de pitbox. “We hebben de dag op de gebruikelijke manier afgesloten met een pils, een lekkere hap en leuke prijsuitreiking. Dikke pret!”

Klassementsleider Willem Vriend (P5), een extatische Sander Dullaart (P1), Ronald Lenters (P2), Francois Claeijs (P3) en Erik Sliphorst (P4).

NTS Westfield Cup. Event 3, 9 juli 2023, Zandvoort

  1. Sander Dullaart
  2. Ronald Lenters
  3. Francois Claeijs
  4. Eric Sliphorst
  5. Willem Vriend
  6. Robert Andriessen