2018: WestfieldCup is on the Move!

“Simplify, then add lightness!”

Gevleugelde woorden van de geestelijke vader van de Seven’s: Colin Chapman! Racen volgens klassiek recept, met je billen enkele centimeters boven het asfalt. Elke zandkorrel voel je in het stuur, elk zuchtje wind polijst je helm. Zelfs als je geen vrije tijd hebt, moet je dit ooit in je leven doen, racen in de Westfield Cup Against Cancer. Dan ga je vanzelf andere prioriteiten stellen. © Start’84 Magazine Maart 2018; pagina 5.

De Westfield Cup bestaat 10 jaar! Vanaf de 1e race in 2008 zijn er deelnemers die nog steeds racen in de snelste Cup van de DNRT. Ieder jaar zijn er coureurs die weer herintreden. De WestfieldCup is als een echte diva…. je kunt er even “boos “ op zijn maar uiteindelijk kun je niet meer zonder! Het veld is een bonte schakering van Gentlemen die fair maar veilig op de limiet willen racen!
De Westfield Cupracers zijn serieuze maar vooral veilige Circuitracers!

De Westfield Cupracers hebben een bewezen frame en een formidabele kooiconstructie. De rijder zit in de racestoel vastgesnoerd met een 6-punts racegordel. De auto is als het ware een stalen jas die je aantrekt! Hierdoor is het sensationele close-racen mogelijk zonder het nemen van onaanvaardbare risico’s.

De Cupracers leveren een identiek gerold en officieel verzegeld motorvermogen van 175 PK, wegen 580 kg droog en met coureur is het minimale gewicht vastgesteld op 670 kg. Alles is reglementair vastgelegd en wordt bewaakt door de Technische Commissie van de DNRT. Rijders moeten het onderscheidende vermogen op de baan laten zien!

Sensationele PK/Gewichtsverhouding met een zéér aantrekkelijk prijskaartje!

De gunstige pk/gewichtsverhouding van 3,3 kilo per pk garandeert rondetijden van ruim onder 2 minuten op Zandvoort! Het baanrecord van 2017 staat nu onder de 1,56.7 en wordt vermoedelijk in 2018 wederom scherper gesteld! Dat is pas echt racen met reëel racebudget!
Goedkoop racen bestaat niet! Maar de Westfield Cup biedt een Prijs/Prestatie/Fun performance die bijzonder aantrekkelijk is. Je bepaalt helemaal zelf of je een Westfield in race set-up voor rond de € 12.500,- gebruikt koopt of dat je ‘m huurt voor rond de € 1.500,- per race evenement. En als je met z’n tweeën rijdt dan is het een eenvoudig rekensommetje….

De leukste merkencup van Nederland!

Op de baan wordt voor elke centimeter gestreden, maar naast de baan heerst een gemoedelijke sfeer onder de rijders. In 2018 is de raceagenda geweldig: maar liefst 8 race evenementen met een kwalificatie en minimaal 3 races per evenement! Zandvoort, Assen, Zolder – en de droom van iedere F1 coureur – Spa- Francorchamps. En die laatste twee keer!

In 2018 is het hospitality concept verder geprofessionaliseerd: deze wordt professioneel verzorgd door Bernie’s Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort. Dus ook je gasten zitten op de 1e rang. De saam-horigheid tussen de coureurs en fan’s wordt verder vergroot door een reeks van 8 tot 10 aangesloten pitboxen die plaats bieden aan de preparateurs/raceteams.

Referenties

Het maakt niet uit welke gastrijder met de Westfield racet, na een dag gummen komen ze allemaal met een grote grijns uit de auto. Jan Lammers, Donny Crevels, Melroy Heemskerk, Marth de Graaf en Frans Vörös gingen je al voor en de enthousiaste reactie van Lammers zegt genoeg: “Deze auto is zo ontzettend leuk om mee te rijden, ik heb er van genoten!” Dus kom op en probeer het zelf een keer!

Waar wacht je nog op?

Enthousiast geworden en wil je meer weten? Wie organiseert al deze fun? Dat is de Westfield Rijdersvereniging, in samenwerking met het DNRT. Tijd voor iets nieuws? Iets wat je – diep in je hart – eigenlijk altijd al hebt willen doen? Een verslavende hobby waar je vóór, tijdens en ook nog ná een evenement de adrenaline voelt stromen? Dan wordt het tijd voor de WestfieldCup! Er zijn nog een beperkt aantal 2018 geprepareerde CupRacers beschikbaar!

Op deze pagina zie je een overzicht van preparateurs die Westfield CupRacers te koop/te huur aanbieden die 100% “Ready To Race” zijn. Neem vrijblijvend contact op met een preparateur naar keuze en laat je overtuigen! Stap nu in om per direct in de WestfieldCup 2018 te racen! Welkom bij de WestfieldCup: De leukste merkencup van Nederland!

Check de lijst van officiële preparateurs hieronder:

  • BA MOTORSPORT, Patrick Boxem, 📞 06-53691503. Adres*: Doorloper 9b, 8331LX STEENWIJK.
  • JS MOTORSPORT, Jan Stakenburg, 📞 06-11344474. Adres*: Zwanenburgerdijk 350, 1161 NN ZWANENBURG.
  • MB MOTORSPORT, Martin Born, 📞 06-38827110. Adres: Wigstraat 6, 8223 EG, LELYSTAD.
  • RAEK RACING, Arjen Heeck, 📞 06-44553927. Adres*: Purmerweg 35a, 1441 RA, PURMEREND.
  • WESTFIELD HOLLAND, Hans Wellink, 📞 06-53361579 ☎️ 070-5118667. Adres: Van Hallstraat 16, 2241 KT, WASSENAAR.

*(Gaarne op afspraak)

.